Пятница, 17.05.2024, 11:34:51Главная | Регистрация | Вход

Меню сайта

Форма входа

Приветствую Вас Гість!

Друзья сайта

Мини-чат

Наш опрос

Оцініть сайт
Всего ответов: 248

Статистика

Абонентів мобільного зв"язку в Україні більше, ніж людей.... - ФорумАбонентів мобільного зв"язку в Україні більше, ніж людей.... - Форум
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Мобільні технології » Новини » Абонентів мобільного зв"язку в Україні більше, ніж людей....
Абонентів мобільного зв"язку в Україні більше, ніж людей....
NastasiaДата: Четверг, 20.09.2007, 16:33:18 | Сообщение # 1
[aДmin'ка]
Группа: Адміністратори
Сообщений: 314
Репутация: 13
Статус: Offline
За даними компанії AC&M, у нашій крані налічується понад 51 мільйон абонентів мобільного зв’язку.

Це при тому, що населення України становить менше сорока семи мільйонів. Це пояснюється тим, що практично кожен користувач мобільного зв’язку має не одну, а кілька активованих Sim-карт. Така ж ситуація і у всій Європі – тут рівень проникнення мобільного зв’язку давно перевищив 100 відсотків. На континенті на сьогодні 666 (!) мільйонів мобільних телефонів. За прогнозами експертів британського аналітичного агентства The Mobile World, до кінця липня цього року кількість мобілок на Землі перевищить три мільярди, тобто кожен другий житель планети матиме стільниковий телефон.

Найбільше до тотальної “мобілізації” долучився Китай. Там шаленими темпами можуть “виробляти” не лише абонентів, а й телефони. Лише за перші п’ять місяців цього року у Китаї виготовили 200 мільйонів стільникових телефонів, а до кінця року планують виготовити ще стільки ж. Це при тому, що, за прогнозами експертів, за 2007 рік у всьому світі виготовлять понад мільярд мобілок. Тобто практично на половині телефонів буде позначка Made in China.

Вироблено для України

“За експертними оцінками, минулого року в Україні реалізовано 12,4 мільйона мобільних телефонів, за перший квартал цього року – 2,16. При цьому законно в Україну ввезено лише 1,4 мільйона телефонів минулого року та близько чотирьохсот тисяч за перше півріччя цього року, – пояснює заступник начальника Українського державного центру радіочастот Володимир Кириченко. – Радіотелефони, як і всі радіоелектронні засоби, ввозять виключно за дозволами Українського державного центру радіочастот. Без такого дозволу митниця не оформить декларацію. Тобто всі “ліві” телефони ввозять в обхід митних процедур. Ми виробили певну процедуру того, як споживач може визначити, ввезений телефон легально, чи ні. Подекуди вже навіть висять спеціальні біґборди. По-перше, виробники ще на заводі повинні маркувати продукцію. Тобто має бути позначка, що ця продукція виготовлена для України. По-друге, на внутрішній стороні мобільного телефону, там, де ставиться акумулятор, має бути спеціальний знак з логотипом УДЦР. Через незаконне ввезення мобільних телефонів держава втрачає щороку від одного до півтора мільярда гривень”.

УДЦР розробив також процедуру маркування телефонів, які ввезені в Україну легально. Таке маркування не вимагатиме великих затрат від тих, хто імпортуватиме телефони в Україну, натомість термінали без розпізнавальних знаків повинні бути заборонені для реалізації. Щоправда, вже третій рік цю процедуру ніяк не можуть затвердити...

Телефони «от кутюр»

Коли мобільні телефони лише почали з’являтись на ринку, вони були швидше предметом розкоші, аніж засобом зв’язку. Проте дуже швидко вони перетворились на товар масового використання. Намагаючись повернути мобілкам їх попередній статус, виробники почали створювати колекції спільно з найвідомішими дизайнерами. Можна придбати телефон, оздоблений стразами Swarovski, чи виконаний в тонах останньої колекції Dolce&Gabbana. Проте у львівських салонах знайти такі колекційні моделі важко. Як зізналися продавці, не так багато охочих заплатити за мобілку з оздобою вдвічі дорожче, аніж за таку саму, але без “цяцьок”.

Щоправда, в одному з мобільних салонів все ж можна знайти телефон майже за дев’ять тисяч гривень. Nokia 8800 Gold серед інших телефонів не вирізняється особливими функціями, але цей ексклюзивний телефон – справжній витвір ювелірного мистецтва. Елементи корпусу цього телефону покриті позолотою, що засвідчує спеціальний сертифікат.

Покупці стають вибагливішими

За оцінками A Ventures Group, цього року в Україні продадуть близько восьми з половиною мільйонів терміналів. За січень-березень мобільних телефонів і смартфонів продано на суму 268 мільйонів доларів, що майже на чверть менше, аніж за аналогічний період минулого року. Це означає, що ринок уже насичений - більшість покупців купують вже другий-третій телефон. Це змушує добряче попітніти продавців, адже якщо людині, яка ще ніколи не користувалась мобільним, можна було “впарити” все що завгодно, то зараз клієнти стали вибагливішими. Я сама була свідком: коли чоловік намагався з’ясувати, чи є у салоні термінали, які б підтримували стандарт 3G, дівчина-консультант попросила його пояснити… що це таке.

Українці все частіше почали купувати дорогі телефони. Якщо частка недорогих телефонів (які коштують менше 130 доларів) порівняно з минулим роком знизилась на 22 відсотки, то продажі телефонів середньої ціни (131-300) зросли на 17 відсотків, а дорогих – на 12. Усе більше українців надають перевагу телефонам з фотокамерами, а улюбленці жінок - телефони-“жабки” - почали поступатись популярністю слайдерам. Утім, класичні телефони-блоки залишаються безперечними лідерами. Отож найбільше шансів бути купленим має телефон з яскравим дисплеєм, 64-тоновою поліфонією, вбудованою фотокамерою та роз’ємом для карт пам’яті.

За даними експертів, безперечним лідером ринку є Nokia – їй належать 42 відсотки ринку. За нею йдуть Samsung (27%), Sony Ericsson (22%), Motorola (4%), LG (3%). До речі, коли кореспондент “ВЗ” звернулась до прес-центру Nokia в Україні з питанням, скільки телефонів цієї торгової марки продають тут на рік, мені сказали, що це закрита інформація. А може, побоялись, що цифра буде більшою, аніж кількість легально ввезених телефонів. /Високий Замок

 
BarukДата: Понедельник, 24.09.2007, 18:09:32 | Сообщение # 2
Початківець
Группа: Модератори
Сообщений: 164
Репутация: 4
Статус: Offline
Nastasia, Гарна стаття

Добавлено (24.09.2007, 18:08:46)
---------------------------------------------
Nastasia, А ти її звідки стягувала?

Добавлено (24.09.2007, 18:09:32)
---------------------------------------------
Nastasia, Ой вибач непобачив шо з Високого замку cry

 
NastasiaДата: Вторник, 25.09.2007, 13:06:01 | Сообщение # 3
[aДmin'ка]
Группа: Адміністратори
Сообщений: 314
Репутация: 13
Статус: Offline
Quote (Baruk)
Гарна стаття

Baruk, дякую... happy
 
BarukДата: Вторник, 25.09.2007, 16:45:47 | Сообщение # 4
Початківець
Группа: Модератори
Сообщений: 164
Репутация: 4
Статус: Offline
Nastasia,
Quote (Nastasia)
Baruk, дякую...

та нема за шо smile
 
NastasiaДата: Пятница, 28.09.2007, 14:40:39 | Сообщение # 5
[aДmin'ка]
Группа: Адміністратори
Сообщений: 314
Репутация: 13
Статус: Offline
Baruk, biggrin
 
BarukДата: Понедельник, 01.10.2007, 21:53:55 | Сообщение # 6
Початківець
Группа: Модератори
Сообщений: 164
Репутация: 4
Статус: Offline
Nastasia, Чо шкіришся? чи смієшся?
 
NastasiaДата: Среда, 03.10.2007, 22:49:08 | Сообщение # 7
[aДmin'ка]
Группа: Адміністратори
Сообщений: 314
Репутация: 13
Статус: Offline
Baruk, маю право то і сміюсь....А тобі що мішає?
 
Форум » Мобільні технології » Новини » Абонентів мобільного зв"язку в Україні більше, ніж людей....
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024 | Хостинг от uCoz